Kedves Látogató, köszöntjük honlapunkon!

Megtisztelő számomra, hogy felkereste honlapunkat. Oldalunkon megismerkedhet pincészetünkkel és ha kedvet kap borainkhoz, vagy szeretne kikapcsolódni néhány napig a Mátra alján, keressen fel minket! Családom várja Önöket nagy szeretettel vendégházunkban a pincészet mellett egy kastélyparkban található Mentaházban.

Katona György - borász, tulajdonos
A Mátravin Borház tulajdonosa, alapítója, a Magyar Borakadémia tagja , vállalkozása a Mátravin Borház kft közel két évtizede tevékenykedik a borpiacon, de a borokhoz szőlőkhöz kötődése már fél évszázados múltra tekint vissza. Az elmúlt években újabb és újabb ültetvények telepítésével, pincekorszerűsítéssel, egyre finomabb borok előállításával igyekszik ennek a szép hivatásnak a nevét öregbíteni. Szőlőbirtokosként, bortermelőként a Mátrai Borvidék és Mátra-aljai szűkebb pátriájában fellelhető természeti kincsek , a térség borkultúrájának népszerűsítője, célja hogy pincéjéből évről évre a legjobb borok kerüljenek ki. Olyan italok, amelyek mindegyikében megtalálható öt évtized tapasztalata, a Mátra atmoszférája jelenjen meg illatban és színekben, zamatában pedig felfedezhető legyen az a munka ami segítette a bor születését.

Nevesebb országos eredményei:
Aranyérmes borok:
Olaszrizling 2012
Cabernet Saugvinon Rozé 2015
Ezüstérmes borok
Kékfrankos Rozé 2015
Nemzeti Borkiválóság
Kékfrankos Rozé 2016


 

×

Figyelmeztetés

A Virtuemart komponens hozzárendelése egy menüelemhez

TURÁN

édes, OEM minőségű vörösbor
Leírás

Magyar nemesítésű fajta. Dr. Csizmazia Darab József nemesítette az Egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben 1967-ben.
Kiemelkedő évjáratokban igen magas mustfokkal szüretelhető. Bora igazi különlegesség. Illatában és ízében a jellegzetes fajta karakteren túl aszalt gyümölcsökre, aszalt szilvára emlékeztető jegyek dominálnak. Bársonyos, lágy , tanninokban, színanyagban gazdag.
Igazi kuriózum. A borban lévő magas rezveratrol tartalom pedig szív-és érrendszeri , daganatos betegségekre gyógyító és preventív hatással van.
Fogyasztását: baráti beszélgetésekhez, gyümölcsös süteményekhez ajánljuk 14-16 fokon.